Rottweiler werkgroep Emmen e.o

VZH

Verkeers Zekere Hond = V.Z.H.

Het V.Z.H. programma is een officieel examen dat wordt gekeurd door erkende keurmeesters die hiervoor zijn opgeleid. Het V.Z.H. is (naast de R.S.T., M.A.G. en het G.G. programma) een van de gedragstesten die nodig zijn voor de foktoelating van de NRC.


Het V.Z.H. programma bestaat uit twee onderdelen:

Deel A: De gehoorzaamheidsoefeningen, die bestaan uit onder andere de volgende oefeningen: aangelijnd volgen en los volgen, in gewone pas, looppas en snelle pas, door de groep volgen, de zit-oefening, de af-oefening met voorroepen en het aan de voet roepen, en het afliggen met afleiding zonder aangelijnd te zijn .Als het team slaagt voor afdeling A, mag worden deelgenomen aan afdeling B .

Afdeling B: De gedragstest, hierbij moet de hond zich sociaal gedragen , in een bewegende groep mensen, bij andere honden, bij fietsers en voetgangers en als de hond enige tijd alleen worden gelaten zonder geleider.

Het examen wordt beoordeeld met de kwalificatie: (niet) of geslaagd.

Voor deelname aan het examen is een rashondenlogboek verplicht: aan te vragen bij de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland. Ook is lidmaatschap van een (ras)vereniging verplicht.


Klik hier voor het
Examenregelement VZH /IPO vanaf 2019